2019.09.2.1 Vedenie skladového hospodárstva spôsobom A z pohľadu účtovníctva v roku 2019
Ing. Jozef Pohlod
Potrebovali by sme poradiť ohľadom vedenia skladového hospodárstva spôsob A, ak sme firma, ktorá spracováva hydinové mäso, čo zahŕňa nákup živej hydiny, jej rozrábku, porcovanie a následný predaj. Ako postupovať?
Odpoveď na Vašu otázku si vyžaduje samostatnú prácu, pretože ide o komplexný výrobný a technologický postup, ktorý by sa mal správne vyjadriť aj vo Vašom účtovníctve a na otázku nie je možno odpovedať formou otázky. Pre Vašu potrebu uvedieme iba hlavné skutočnosti, ktoré by ste mali rozpracovať vo Vašej vnútropodnikovej smernici.
S účtovaním zásob pri spracovaní hydinového mäsa ide o okruh od nákupu živej hydiny, porážky hydiny, jej porcovanie, skladovanie a samotné vyskladňovanie a predaj hydinového mäsa. Pri spracovaní mäsa okrem hlavného…